U bevindt zich hier: Home » Energiescan

Verduurzaam uw bedrijf met energiebesparing

Wilt u uw bedrijf ook verduurzamen, maar weet u niet waar u moet beginnen?

Dan kunt u gebruik maken van het project “Energiebesparen bij bedrijven” van de Gemeente Voorst, in samenwerking met de Werkgevers Kring Voorst (WKV). Het uitgangspunt van dit project is dat bedrijven, op basis van een pragmatische energiescan, door de energieadviseur worden begeleid bij het uitvoeren van aantrekkelijke energiebesparende maatregelen.

Energie besparen levert geld op

Het verduurzamen van uw bedrijf is goed voor het milieu, maar levert ook geld op! Bovendien liggen er vaak aantrekkelijke subsidies op u te wachten, waardoor de terugverdientijden meestal korter zijn dan u denkt.

Gasprijzen door het dak

U heeft ongetwijfeld ook gelezen dat de gasprijzen op dit moment sterk stijgen. Ook daarom is het aantrekkelijk om een energiescan te laten uitvoeren.

Informatieplicht energiebesparing

Voor veel bedrijven geldt sinds 1 januari 2019 de informatieplicht energiebesparing. Vanuit wetgeving moeten bedrijven verplicht energiebesparingen doorgeven welke energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd. Bij deelname aan het project voldoet uw bedrijf automatisch aan deze wettelijke verplichting. De toezichthouder (Omgevingsdienst Veluwe IJssel) steunt dit project en zal het toezicht op de deelnemende bedrijven vooralsnog uitstellen.

Subsidie Provincie Gelderland

Eind 2019 hebben Gemeente Voorst en WKV het initiatief genomen om een project op te zetten om energiebesparing bij bedrijven te ondersteunen. Hiervoor is bij Provincie Gelderland een bijdrage gevraagd, die begin 2020 is toegekend. Dit betekent dat energiescans met 50% korting aan bedrijven in de Gemeente Voorst kunnen worden aangeboden.

Soorten energiescans

In dit project worden drie soorten energiescans aangeboden.

Kleine bedrijven (elektriciteitsverbruik minder dan 50.000 kWh per jaar): Light energiescan die met name bedoeld is voor winkels en kleine bedrijven. Deze scan kost € 500,– ex BTW, de eigen bijdrage bedraagt € 250,– exclusief BTW. Door de combinatie met SVM, kan aanvullend 80% subsidie worden aangevraagd voor de energiescan en begeleiding naar de uitvoering. Hierdoor wordt de energiescan GRATIS.

Middelgrote bedrijven (elektriciteitsverbruik tussen 50.000 – 200.000 kWh per jaar): Energiescan die bedoeld is voor middelgrote bedrijven, zoals ondernemers op de bedrijventerreinen en agrarische ondernemers. Deze scan kost € 1.000,– ex BTW, de eigen bijdrage bedraagt € 500,– exclusief BTW.

Grote ondernemers (elektriciteitsverbruik meer dan 200.000 kWh per jaar): Energieonderzoek dat wettelijk verplicht is voor grotere ondernemers zoals productiebedrijven (hout- en metaalbewerking). De subsidie is net als bij de energiescans € 500,– per scan, maar de totale kosten van het energieonderzoek worden bepaald op basis van aangeleverde gegevens. Hiervoor wordt eerst een voorstel gestuurd.

Wij hopen dat wij samen met u Gemeente Voorst een beetje groener kunnen maken.

U kunt zich aanmelden voor de energiescan met onderstaande formulier

Inschrijfformulier energiescan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.